Onze Algemene Voorwaarden

"Yachts4U: waar dromen over varen werkelijkheid worden"

Aanvullende voorwaarden en

Onze Algemene Voorwaarden

Op alle betalingen, onze leveringen en onze activiteiten zijn de HISWA voorwaarden (zie hieronder) van toepassing. Deze worden u met het huurcontract / boekingsbevestiging toegezonden.
Op door u aan ons verstrekte gegevens zijn de wettelijk voorgeschreven regels, zoals op onze privacy pagina vermeld, van toepassing.

Reserveren: U ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging van uw aanvraag / reservering waarna wij uw reserveringsverzoek in behandeling nemen.
Wij reageren vervolgens z.s.m. meestal binnen maximaal 24 uur. 
Boeking: Is uw reservering definitief dan ontvangt u van ons een boekingsbevestiging.


Yachts4U Yachtcharter

Niet bij de huur inbegrepen:

De volgende verplichte kosten zijn niet bij onze huurprijs inbegrepen:
verbruikte brandstof (brandstof aftanken bij terugkomst).

Houdt ook rekening met kosten tijdens uw reis zoals haven-, brug- en sluisgelden, vaar-, toeristen- en/of andersoortige belastingen in de plaatsen die u bezoekt.
Als HISWA lid houden wij ons aan de code reisaanbiedingen (zie hieronder): de prijzen op onze site en andere uitingen zijn transparant en kennen geen verborgen kosten.
De code reisaanbiedingen is vastgesteld door de brancheorganisaties ANVR, BARIN, HISWA Vereniging en KNV, na overleg met de Consumentenbond, de Stichting Reclame Code en de ministeries van Economische Zaken en van Verkeer en Waterstaat.


Aanvullende voorwaarde

Betaling:

1e termijn 50%: binnen 10 dagen na boeking.
2e termijn 50%: uiterlijk 1 maand vóór de afvaart
Borg van € 500,-: uiterlijk 10 dagen vóór de afvaart.
Betalingen uitsluitend door overmaking via de bank.
Bij een boeking binnen een kortere periode dan 6 weken voor de afvaart dient de totale huursom ineens te worden voldaan.
Elke huurperiode begint en eindigt op een maandag of een vrijdag. Binnen een huurperiode is het mogelijk (bijvoorbeeld een dagje) later te vertrekken of de boot (bijvoorbeeld een dagje) eerder in te leveren.


Aanvullende voorwaarde

Verzekering, vaarervaring en waarborgsom:

De motorboten zijn binnen het vaargebied (zie hieronder "Vaargebied") all-risk verzekerd.
Er is een waarborgsom (tevens eigen risico) van € 500,= per schadegeval die 10 dagen voor aanvang van de huurperiode door middel van een bankovermaking betaald moet zijn.
Indien huurder het jacht in goede staat, zonder schade veroorzaakt te hebben, op tijd en schoon terugbrengt in Heerenveen zal Yachts4U de borg binnen 7 werkdagen overmaken naar de bankrekening van huurder en wel uitsluitend naar het rekeningnummer waar vanaf huurder de borg heeft overgemaakt.
Om een jacht te huren is vaarervaring met een (soortgelijke) boot (in vergelijkbaar vaargebied) nodig. Ontbreekt deze ervaring dan is de deelname aan een training van vaarschool Schippers Start Hulp (zie onder) bij aanvang van de huurperiode vereist.
Het aansluiten van eigen apparatuur op de stroominstallatie van de boot en het gebruik van een barbecue aan boord, op benzine of gas, is ten strengste verboden.


Aanvullende voorwaarde

Vaargebied:

Het vaargebied bestaat uit de meren en waterwegen in Nederland met uitzondering van het Markermeer, IJsselmeer, de kustwateren en de Waddenzee en de daarmee direct (zonder sluizen) in verbinding staande wateren met uitzondering van het Gooimeer. Binnen het vaargebied is er wifi- radio- en televisieontvangst mogelijk. Wij garanderen echter de ontvangst van deze signalen niet.


Aanvullende voorwaarde

Sneekweek / Sail Amsterdam:

Gedurende de Sneekweek of een deel daarvan en gedurende Sail Amsterdam of een deel daarvan worden de boten uitsluitend verhuurd aan personen die eerder bij ons een boot gehuurd en daarmee gevaren hebben. De Sneekweek begint normaliter ieder jaar op de vrijdag voor de eerste zaterdag van augustus en duurt tot en met de donderdag erna. Sail Amsterdam vindt eens in de 5 jaar plaats.


Aanvullende voorwaarde

WIFI aan boord

De dienst maakt gebruik van het T-Mobile netwerk. Yachts4U is dus afhankelijk van de kwaliteit die dit netwerk op verschillende locaties levert en kan u geen garanties bieden voor altijd een goede ontvangst kwaliteit. Fair use policy: 5Gb per dag.
U ziet hier de dekkingskaart van T-Mobile.


Eén dag vakantie op het water staat gelijk aan twee dagen vakantie op land

Yachts for You!

Om met onze boten te varen is geen vaarbewijs nodig! 
Geen vaarervaring?
Leer varen bij de start van uw huurperiode en ontdek ons land vanaf het water!

Uw reservering is leeg