Nieuws
Yachts4u Jachtverhuur

Nieuws

Gasten
Tevredenheids
Score
9,1

Bootstriping, belijning, markering

Geplaatst op: 29 januari 2021 09:52

Wat is dat allemaal?

In meerdere berichten op deze nieuwspagina hebt u gelezen over het jaarlijks onderhoud van onze vloot gedurende de wintermaanden. De foto's op deze pagina laten u zien wat er allemaal nog gedaan wordt aan het uiterlijk van de boten.

Waterlijn
Helemaal onderaan de romp wordt er, vlak boven het wateroppervlak, een strakke waterlijn aangebracht.
Dat kan op twee manieren: met waterlijntape of met verf. Wij kiezen voor verf voor het aanbrengen van een waterlijn op al onze boten. Daarvoor moet het vlak wel goed afgezet worden met tape. Zowel boven als onder de waterlijn wordt tape aangebracht, het vlak wordt vervolgens ontvet waarna het schilderen kan beginnen. Wij kozen voor de grafiet-blauwe kleur voor de waterlijn.
Kennis en ervaring is nodig om de waterlijn op de juiste hoogte aan te brengen: de waterlijn moet namelijk niet bijvoorbeeld 1 meter boven het wateroppervlak worden aangebracht maar slechts enkele centimeters.

Belijning
Maar naast de waterlijn worden er ook biesjes, eveneens in de kleur grafiet-blauw aangebracht. De biesjes zijn de lijnen die u op de romp ziet. Ook dit kan met striping (duurzaam vinyl) of met verf.
Het aanbrengen van deze belijning vraagt om deskundigheid. Een boot is geen rechthoekig blok met recht aan te brengen biesjes. Rompen van boten kennen verschillende vormen en vragen dat de biesjes de vormgeving van de rompen "volgt".
Op de overzichtpagina met al onze boten ziet u hoe de biesjes op de boten zijn aangebracht.

Kennis en ervaring
Daarvoor is, zoals wij reeds schreven, deskundigheid, kennis en ervaring nodig. Zie ook de foto's met een lasertje aan de wand, een hulpmiddel bij het vooraf afplakken van de biesjes.
Zowel het aanbrengen van de waterlijn als de biesjes is tijdrovend want deze verfraaiingen dienen aan beide zijden van de romp, op dezelfde hoogte, met dezelfde breedten en afstanden tot elkaar en op eenzelfde wijze "de romp volgend" te worden aangebracht.
Na het ontvetten en schuren van de romp wordt eerst met tape gemarkeerd waar de biesjes zullen worden geplaatst. Daarna wordt het in grafiet-blauw te schilderen vlak ontvet.
Pas hierna worden de biesjes geschilderd, zoals u op de laatste foto bij dit bericht ziet. 

Klik of swipe om meerdere foto's te zien.

Terug naar overzicht   Terug naar overzicht
Naar beginpagina
Bij ons bent u de VIP!
Design & RealisatieAddNoise
Kies uw taal - Choose your language - Wählen Sie Ihre Sprache
Deel ons op
of
kopiëer onderstaande link

https://www.yachts4u.nl

Deel deze pagina op
of
kopiëer onderstaande link

https://www.yachts4u.nl/nieuws/123329/bootstriping-belijning-markering