Het eerste nachtje op het eiland Marchjepolle was heel leuk

Vakantie aan boord van de Myrna

PDFNa een paar uurtjes cursus van Jan en Henk van SSH-Boating konden we nog net voor de sluiting van de Echtenerbrug door naar het Tjeukemeer.
Het eerste nachtje op de Marchjepolle was heel leuk, vooral ook voor Kees onze Friese Stabij. Hij is gek op zwemmen en het strandje daar is geweldig voor hem.

Het eerste nachtje op het eiland Marchjepolle in het Tjeukemeer was heel leuk

De volgende dag zijn we naar Ijlst gevaren, wat een leuk plaatsje! De jachthaven bij de houtzaagmolen De Rat was leuk.

Op woensdag door Sneek heen naar Grou. We hebben daar in de Hellingshaven gelegen. Fijn dat iedereen zo behulpzaam is en je helpt bij het aanmeren in de haven!

Op donderdag kregen we wat familie-bezoek en zijn we van Grou heen en weer naar Earnewoude gevaren. Echt vakantie-gevoel krijg je ervan.

Terug naar Grou, waar we een plekje in jachthaven De Oerhaal vonden. Je moet dan wel met het pontje naar centrum Grou maar dat heeft ook wel weer iets.

PDFVrijdagochtend wilden we via Akkrum naar Langweer. Om de saaie route via het Prinses Margrietkanaal te omzeilen dachten we de Bistumerrak te nemen, maar de Myrna is te hoog voor de spoorbrug die je tegenkomt. Deze wordt sinds kort niet meer bediend. Weer terug naar Grou dus....

Naar Langweer gevaren en 's avonds hebben we er heerlijk gegeten

Alsnog naar Langweer gevaren waar we eindelijk mooi weer hadden! In de passantenhaven is is het allemaal heel goed geregeld en konden we lekker zwemmen en suppen.
's Avonds hebben we heerlijk gegeten bij 'Noflik'.
We zijn nog een nachtje in de passantenhaven in Langweer gebleven omdat het zo een leuke plaats is en het haventje zo gezellig is en het leuk zwemmen is bij het strandje en in de haven.

De laatste dag, zondag, het vertrek richting het Tjeukemeer, op die dag de tank weer volgooien met diesel en weer overnachten op een eilandje zodat we maandagochtend om 09:00 uur door de Echtenerbrug kunnen en op tijd de Myrna weer kunnen inleveren. 

Het is een leuke week geweest aan boord van de boot Myrna

PDFHet is een leuke week geweest, jammer dat we maar weinig echt mooi weer hebben gehad. In het begin was het wel stressen met het besturen van de boot. Wat meer uitleg over het knopen van de touwen had ook wel handig geweest. Al met al is het allemaal gelukt en kost het een paar dagen om het allemaal onder de knie te krijgen.

Friesland is prachtig en de Myrna is heel luxe en fijn. Wie weet dat we het nog wel een keer doen.
Veel plezier en de groetjes van

Jasper, Mirella, Gijs en Abel

De boot Myrna is heel luxe en fijn

Friesland is prachtig en de Myrna is heel luxe en fijn
Huur ook een boot in Friesland

Eén dag vakantie op het water staat gelijk aan twee dagen vakantie op land

Yachts for You!

Om met onze boten te varen is geen vaarbewijs nodig! 
Geen vaarervaring?
Leer varen bij de start van uw huurperiode en ontdek ons land vanaf het water!

Uw reservering is leeg