We worden vanaf de boot twee maal verrast

Vakantie aan boord van de motorboot Linda geschikt voor 10 personen

We worden twee maal verrast tijdens opnieuw een heerlijke week op de motorboot Linda

Opnieuw een heerlijke week op de Linda, van 1 tot 8 september 2014

Voor de zesde keer huren we een boot bij Yachts4U. We hebben er nu al een aantal uitgeprobeerd en ze bevallen allemaal even goed. Dit jaar gaan we in de eerste week van september weer op stap met de Linda, een ruime boot voor veel personen.

Het gezelschap bestaat uit een eminent gezelschap van “ouderen”, variërend van 61 tot en met 81 jaar! Twee zussen, twee broers en de partners. 
Het is weer een geweldige week, we hebben genoten van elkaars gezelschap, het mooie weer en van mooi Friesland.

De eerste dag, maandag 1 september, nadat we om een uur of twee al beschikking over de boot kregen, hebben we gevaren tot in de buurt van Akkrum. Op dinsdag is het de bedoeling om dit jaar
eens naar Leeuwarden te varen. Vorig jaar hebben we dat (met een ander gezelschap) voor het eerst gedaan en we willen dat nu graag ook in het programma opnemen. We nemen de route door de
Princenhof.

We worden twee maal verrast: het lijkt erop dat er, ondanks het mooie weer, toch echt geschaatst kan worden en moeder fuut heeft in september gewoon nog twee jonkies op haar rug!

Als we Leeuwarden naderen varen we door twee bijzondere bruggen, het is mooi om de stad zo binnen te komen. Eerst de bijzondere Slauerhofbrug, daarna de Verlaatsbrug, met de Oldehove, de scheve kerktoren op de achtergrond en een verrassing aan de onderkant van de brug als hij open gaat. Leuke stad, Leeuwarden, zeker de moeite waard.
Het is ook vandaag mooi weer, we genieten op een terrasje aan de Nieuwestadsgracht en zien een grote enthousiaste groep het “Stand-Up Peddle” beoefenen tijdens de 11-city-tour (een alternatieve 11-stedentocht).
De spiegeling van je eigen boot in de gevel van de Stadsschouwburg de Harmonie is heel bijzonder, zeker als het zonnetje zo mooi schijnt.

Op woensdagochtend verlaten we Leeuwarden. Vervolgens varen we door Wargea, een piepklein plaatsje waar je met de boot (en de Linda is best groot) door een piepklein vaartje moet laveren, bochten moet nemen en door een bruggetje vaart. Je kunt ook buitenom, maar dat is lang niet zo leuk! 

Grouw is onze volgende stop. 
We gaan onze voorraden aanvullen in het buiten het dorp gelegen winkelcentrum, waar de Jumbo zelfs een boodschappensteiger heeft aangelegd voor de klanten. Service hoor! 
Grouw zelf is gewoon een heerlijk plaatsje om even rond te wandelen en te winkelen. Er zijn nog veel kleine middenstanders, altijd leuk.
Het is nog steeds prima weer. De ene dag is wat zonniger dan de andere, maar de temperatuur is heerlijk, steeds boven de 20 graden. Bijzonder aangenaam!

Ons volgende reisdoel is Sneek, waar we heerlijk zullen lunchen, buiten op het terras, ter gelegenheid van de 35-jarige bruiloft van een mijn broers. 

Overnachten doen we vervolgens in IJlst, waar de brugwachter ons vertelt dat we net achter de brug, in de Eegracht, wel kunnen aanleggen, als we niet te ver doorvaren want dan komen we vast te zitten in de ondiepte! (wat natuurlijk toch nog BIJNA gebeurt). 
Maar het is een leuk plekje. We genieten van een mooie zonsondergang en IJlst is een erg leuk plaatsje met al die overtuintjes.

De volgende morgen varen we via het pittoreske Oosthem naar Bolsward. Enkelen van ons maken er een wandeling en zien bijvoorbeeld de Martinikerk waar een grote brand gewoed heeft en die op een bijzondere wijze is gerestaureerd.
De anderen hebben het terras bij De Wijnberg ontdekt en genieten van een heerlijke Jägermeister. 
De overnachting in de Stadsgracht is mooi centraal en met goede voorzieningen. 
Als we na een rustige nacht koers willen zetten naar Heeg, zien we dat het nog wel een heel karwei is om de boot van bijna 15 meter te keren in de gracht die maar nauwelijks breder is. Gelukkig is er bij de brug een zwaaikom en nadat de boot keurig achteruit tot daar gemanoeuvreerd is en we even gewacht hebben op de bus, die volgens het bordje van de brugwachter eerst even moet passeren, kunnen we op weg. Op weg, dat klinkt raar als je alles over water doet. Maar hoe noem je dat dan? Op vaart? Op water? Klinkt net zo gek. Ik zeg het dus maar anders: we konden onze route vervolgen. Dat klinkt beter…

Ook in Heeg laat het mooie weer ons niet in de steek en vinden we een fijn plekje op een terras aan het water. Het is zaterdag, we zijn er in een feestweekend: Heech yn ’t Findel. Live-muziek in de feesttent achter onze boot! Toch is het geen probleem om in slaap te vallen gelukkig.

Op zondag varen we onze laatste etappe. Uiteraard moeten we even aanleggen in Sloten. Op de een of andere manier heeft het dorp een speciaal plekje in ons hart. We zullen Friesland niet aandoen zonder daar even te passagieren. Deze heerlijke vaarweek zit er alweer bijna op. 
We varen door, tanken af in Echtenerbrug en brengen de Dikke Tût daar een bezoekje. De waard herkent ons al. Jullie zijn hier ieder jaar geloof ik hè? Jawel, ieder jaar! En we zijn van plan dat zo lang als mogelijk is vol te houden. Dus: Je ziet ons weer terug!

Aan het eind van de middag varen we de Linda naar haar thuishaven. Soepeltjes wordt ze door Theo in haar box gevaren en de volgende morgen hebben we alle tijd om onze spullen naar de auto te brengen en haar weer over te dragen aan de goede zorgen van Song Chen en Ludwig. 
Ook deze keer was de boot weer prima voorzien van allerlei extraatjes, die het een feestje maken om aan boord te gaan aan het begin van de week. 

Het zit er weer op voor dit jaar, maar onze reservering voor volgend jaar staat alweer. Dan gaan we, in een andere samenstelling, de Lucia uitproberen, de nieuwste aanwinst van Yachts4U. We zijn nu al benieuwd!
Mede namens de overige bemanning van de Linda (Clé, Jack, Thea, Frans en José) veel groeten, bedankt en tot de volgende keer!

Monica en Theo PS: Nog twee foto’s van een ander jaar, gewoon omdat ik ze zo mooi vind…..
Huur ook een boot in Friesland

Eén dag vakantie op het water staat gelijk aan twee dagen vakantie op land

Yachts for You!

Om met onze boten te varen is geen vaarbewijs nodig! 
Geen vaarervaring?
Leer varen bij de start van uw huurperiode en ontdek ons land vanaf het water!

Uw reservering is leeg