L4480884.jpg
Een boot huren?

Kent u de regels op het water? Doe de test!

Gasten
Tevredenheids
Score
9,1
Klik op de vraag voor het antwoord

Kent u de regels op het water?

Klik om te vergroten.

Vaarbewaarkaart van het project "Veilig varen doe je samen".


Een boot huren?

Doe de test

Volgens de Scheepvaartverkeerswet is het verboden te varen als men teveel alcohol heeft gedronken. Voor wie geldt dit verbod? Alleen voor de schipper. Voor de schipper en voor degene die het schip stuurt. Alleen voor degene die het schip stuurt.

Voor de schipper en voor degene die het schip stuurt.

Een verzoek tot het bedienen van een beweegbare brug kan worden kenbaar gemaakt door een geluidssein. Welk sein is dit? Eén lange stoot of drie lange stoten of eén lange, één korte en één lange stoot.

Eén lange, één korte en één lange stoot.

U ligt met uw schip gemeerd in een sluis. Mag u uw schroef in werking hebben? Wat is juist: ja, het is toegestaan de schroef in werking te hebben of ja, het is zelfs aanbevolen de schroef in werking te hebben of nee, het is verboden

Nee, het is verboden de schroef in werking te hebben.

Met welke term wordt windkracht 5 volgens Beaufort aangeduid? Is dat een vrij krachtige wind of een matige wind of een harde wind?

5 Beaufort is een vrij krachtige wind.

Schip met een linkse schroef. Windstil. Roer staat midscheeps. Wat gebeurt er als de schroef op achteruit wordt gezet? Vaart het schip in een rechte lijn achteruit of trekt het achterschip naar bakboord of trekt het achterschip juist naar stuurboord?

Het achterschip trekt naar stuurboord.

U vaart recht voor de wind met rechtse schroef. Afmeren kan aan stuur- of aan bakboord. Welke wal kiest u en welke tros brengt u als eerste uit? a: Stuurboordwal-achtertros b: stuurboordwal-voortros c: bakboordwal-voortros d: bakboordwal-achtertros?

d: Aan bakboordwal op de achtertros.

Naar beginpagina
Bij ons bent u de VIP!
Design & RealisatieAddNoise
Kies uw taal - Choose your language - Wählen Sie Ihre Sprache
Deel ons op
of
kopiëer onderstaande link

https://www.yachts4u.nl

Deel deze pagina op
of
kopiëer onderstaande link

https://www.yachts4u.nl/informatie/doe-de-test