Prima voorzieningen voor de watersporter

Leeuwarden de trotse Friese hoofdstad

Leeuwarden is, met circa 110.000 inwoners en haar stadskern met oude panden en andere bezienswaardigheden, de trotse hoofdstad van Friesland.

Leeuwarden de Friese Elfsteden tocht per boot.jpg
Leeuwarden de trotse Friese hoofdstad

De voorzieningen voor de watersporter zijn meer dan uitstekend. 
In het stadspark in het centrum van de stad is er volop plek om met uw boot om af te meren. Prima ligplaatsen in de Prinsentuin met walstroom en water aftappunt, douches en andere goed onderhouden sanitaire voorzieningen. Met een ter plekke aan te schaffen jachthaven betaalkaart rekent u af voor het gebruik van de verschillende faciliteiten.
De Prinsentuin was tot voor kort het begin en einde van de schaats Elfstedentocht.
Onderweg naar bijvoorbeeld Dokkum of Harlingen is het er prima vertoeven. De tuin ligt op loopafstand van het  centrum maar is op zich een oase van rust. Heerlijk om zelf tot rust te komen.
Kies een van onze vaarroutes en bezoek Leeuwarden per boot.


Vaarroute plannen

Leeuwarden centrum

Een aantal vaarroutes komt in Leeuwarden samen.

Varend vanuit het Lauwersmeer en Dokkum komt u, tijdens uw vaarvakantie, vanuit het noorden via de Dokkumer Ee in Leeuwarden aan.
De Staandemastroute mondt in Friese hoofdstad uit vanuit het zuidoosten en het is de Middelseerûte die Leeuwarden verbindt met de zuidwestelijke Friese meren, Sneek en het Kleiweidegebied.


Fietstochten

Vakantieplezier

Leeuwarden telt honderden monumenten en parels aan musea.

Het Fries Verzetsmuseum, het Keramiekmuseum Princessenhof, het Natuurmuseum Fryslân, het Museum De Grutterswinkel, enzovoort, enzovoort zijn, voor als u musea waarderen kunt, inderdaad "pareltjes".
Een bezoek tijdens uw vaarvakantie aan het Aqua Zoo Friesland met bijzondere diersoorten die in en om het water leven is aan te bevelen. 
Kiest u ervoor langer dan 1 dag in Leeuwarden te verblijven en hebt u uw fietsen mee dan kunt u er prachtige fietstochten maken. Fietsroutes zijn bij de plaatselijke VVV verkrijgbaar.

De poëzie ligt op straat
Een ander alternatief is de Poëzieroute. Wij bevelen, als u van gedichten houdt, deze route zeer aan. Hoe mooi is het de gedichten die langs de route op stenen platen staan "tot u te nemen"...De poëzie ligt er "letterlijk op straat"!


Stadswandelingen

Winkelen en wandelen

Leeuwarden kent een het gidsenteam dat stadswandelingen door de historische binnenstad van Leeuwarden verzorgt.

De wandelingen duren anderhalf tot twee uur. U kunt er ook een elektrosloep huren en de binnenstad vanaf het water, daar waar u met het jacht niet komen kan, bekijken.
Winkelen of een gezellig terrasje pakken?
Het kan in Leeuwarden. Een groot aanbod aan warenhuizen, kledingzaken en andere winkels vindt u in "Het Zaailand", in het stadcentrum op en om de Nieuwstad en in de straatjes en steegjes vlakbij.

Vaarroutes in Friesland, Overijssel en Groningen

Ook interessant:

Boot huren in Friesland
Hoe?

U kan op 3 manieren bij ons een boot huren

Kids

Varen: een avontuur voor alle leeftijden

100%

Kies voor een 100% andere vakantie

Eén dag vakantie op het water staat gelijk aan twee dagen vakantie op land

Yachts for You!

Om met onze boten te varen is geen vaarbewijs nodig! 
Geen vaarervaring?
Leer varen bij de start van uw huurperiode en ontdek ons land vanaf het water!

Uw reservering is leeg