Veiligheid op 't water: zeer van belang

Geplaatst op: 9 juni 2015 07:59
2015-06-09 07:59:00

9-6-2015: Wij hechten groot belang aan veiligheid. Verhuur alleen met praktische ervaring.

Bij het reserveren vragen wij dus altijd naar de praktische vaarervaring van de huurder. Zonder praktische vaarervaring is het bij ons mogelijk een boot te huren maar dan is het, bij de start van de huurperiode, volgen van een vaartraining noodzakelijk. Dat is in het eigen belang van de schipper, van zijn crew maar ook in het belang van andere watersporters op het water.
Huren zonder vaarbewijs is zeker mogelijk, maar wel altijd met praktische vaarervaring.

Ook op onze website besteden wij aandacht aan veiligheid. Door middel van video's, die door Rijkswaterstaat in het kader van het project "Veilig varen doen we samen" zijn geproduceerd, kan de onervaren schipper kennis maken met de watersport.
Hoe belangrijk veiligheid is lazen wij in een column afgelopen zaterdag in de Telegraaf.
Epco Ongering, bekend van verschillende tv programma's over boten en varen, schreef over een van de spannendste momenten die hij ooit op het water beleefde.
De motor van zijn boot sloeg af en dat maakte dat hij, toen nog als jongen samen met zijn vader aan het varen, achterom keek naar de afgeslagen motor. Maar ze zagen meer..... een binnenvaartschip dat in volle vaart op hun afkwam. Gelukkig liep het goed af maar de belangrijkste boodschap van de columnist is "bij het varen net zo vaak achterom als vooruit kijken".

Toen wij met ons bedrijf begonnen was het de vader van de huidige eigenaren van jachtwerf De Merenpoort in Echtenerbrug (zij verhuurden toen nog jachten) die ons op het hart drukte ervoor te zorgen dat de schipper zowel vanuit een binnenstuurstand over het achterdek heen alsook vanuit een buitenstuurstand in staat was achterom te kijken met ruim zicht.
Wij hebben die boodschap goed in onze oren geknoopt en hebben bijvoorbeeld aan boord van onze jachten captainchairs waarmee de schipper eenvoudig alle kanten op kan draaien. Geen vaste banken of stoelen dus.
Immers: "bij het varen net zo vaak achterom als vooruit kijken"......

Eén dag vakantie op het water staat gelijk aan twee dagen vakantie op land

Yachts for You!

Om met onze boten te varen is geen vaarbewijs nodig! 
Geen vaarervaring?
Leer varen bij de start van uw huurperiode en ontdek ons land vanaf het water!

Uw reservering is leeg