Heropening Polderhoofdkanaal

Geplaatst op: 25 juni 2015 14:01
2015-06-25 14:01:00

25-6-2015: Op woensdag 1 juli gaat het Polderhoofdkanaal weer open!

Jarenlang was dit ruim 7 km lange kanaal de ontbrekende schakel in het Friese vaarnetwerk. Dankzij de heropening vinden watersporters tussen de dorpen Nij Beets en De Veenhoop straks een prachtig vaartraject en een bijzondere historische beleving.

Het Polderhoofdkanaal verbindt de populaire Turfroute en het achterland van Drenthe met onder andere het Friese merengebied, Nationaal Park De Alde Feanen, het Lauwersmeer en de Waddenzee. Een halve eeuw nadat deze doorgang voor de turfvaart dichtging, kunnen er tussen Nij Beets en De Veenhoop weer boten varen. Zo komt de historie hier tot leven. Momenteel is het kanaal toegankelijk voor schepen met een diepgang van maximaal 0,90 m. In de komende jaren gaat dit naar 1,30 m.
Zo meldt de Provinsje Fryslan.

Schrijver Wim Bras heeft een boek over het Polderhoofdkanaal gemaakt. In het boek komt de geschiedenis van het kanaal en de omgeving aan bod. Met veel foto's en korte verhalen en anekdotes van bewoners in de omgeving. Het boek wordt gepresenteerd tijdens de opening van het Polderhoofdkanaal op 1 juli a.s.

Reageren?

Eén dag vakantie op het water staat gelijk aan twee dagen vakantie op land

Yachts for You!

Om met onze boten te varen is geen vaarbewijs nodig! 
Geen vaarervaring?
Leer varen bij de start van uw huurperiode en ontdek ons land vanaf het water!

Uw reservering is leeg