Vaarbewijs

Geplaatst op: 29 april 2016 10:12
2016-04-29 10:12:00

Examens voor het vaarbewijs van Vamex naar CBR, een voldongen feit?

Het voornemen en eigenlijk meer dan dat,  bestaat om de examens voor de vaarbewijzen geleidelijk aan onder te brengen bij het CBR, het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.  
Deze organisatie is vooral bekend van de autorijbewijzen. Minder bekend is dat het CBR ook de examens voor luchtvaartbrevetten en voor de beroepsvaart verzorgt.

De afgelopen jaren was het vaarbewijs ondergebracht bij het VAMEX, de Stichting Vaarbewijs- en marifoonexamens. Het VAMEX werd jaren her opgericht door een 4-tal watersport organisaties.
De Stichting is aangewezen als exameninstelling voor de examens Klein Vaarbewijs en het examen CWO Groot Motorschip. Ook het Klein Vaarbewijs en het Groot Pleziervaartbewijs worden door deze stichting afgegeven. Daarnaast verzorgt het de organisatie van examens voor het Basiscertificaat Marifonie (voor het ministerie van EZ).

De discussie over het overgaan van VAMEX naar CBR loopt nu al enkele maanden intensiever dan voorheen, zeker nu de minister van Infrastructuur en Milieu (IenM) op basis van een kabinetsbesluit heeft besloten de VAMEX geleidelijk te laten ingroeien in de CBR organisatie.
Met het kabinetsbesluit lijkt er sprake te zijn van een "voldongen feit".

Overigens met boten met een lengte onder de 15 meter en boten die langzamer dan 20km per uur varen is varen zonder vaarbewijs toegestaan.
Lees ook: https://www.yachts4u.nl//nieuws/39947/papieren-vaarbewijs-niet-meer-geldig.

Eén dag vakantie op het water staat gelijk aan twee dagen vakantie op land

Yachts for You!

Om met onze boten te varen is geen vaarbewijs nodig! 
Geen vaarervaring?
Leer varen bij de start van uw huurperiode en ontdek ons land vanaf het water!

Uw reservering is leeg