Feestelijke afsluiting Friese Merenproject

Geplaatst op: 10 september 2015 14:13
2015-09-10 14:13:00

10-9-2015: 20 september Open Dag Delfstrahuizen een vlakbij onze vertrekhaven gelegen dorp in Friesland.

Het Friese Merenproject zit erop! Vijftien jaar lang heeft de provincie samen met gemeenten en ondernemers veel werk verzet om de watersport in Fryslân aantrekkelijker te maken. Om dat te vieren wordt het project op zaterdag 19 en zondag 20 september feestelijk afgesloten. Zaterdagavond is vanaf 20.30 uur de officiële afsluiting van het project in de Prinsentuin in Leeuwarden. Op zondag is er op zeven plaatsen in Fryslân, waaronder in Delfstrahuizen, een Open Dag. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom om te komen varen, kijken, proeven en genieten van alles wat Het Friese Merenproject gerealiseerd heeft. Alle activiteiten zijn op beide dagen gratis.

Zaterdag 19 september: Feestelijke afsluiting
Zaterdagavond 19 september vindt de officiële afsluiting van Het Friese Merenproject plaats in de Prinsentuin in Leeuwarden. Vanaf 20.30 uur is er muziek en theater aangevuld met prachtige beelden van het project. De avond eindigt op een centraal punt waar de deur van Het Friese Merenproject symbolisch dichtgaat. Iedereen is welkom.

Zondag 20 september: Open Dag Delfstrahuizen
Op zondag 20 september wordt er op zeven verschillende plekken in Fryslân, waaronder op diverse locaties in Delfstrahuizen, een open dag georganiseerd.
Er is hier van alles te beleven voor jong en oud: loop in een sorbobal op het water en geniet van de voorstelling Tjûke en Margje.
Ook kunnen bezoekers hier smullen van een streekproeverij en liggen, langs de kade, de boten van de werf van Jan Bos ter bezichtiging. Vanaf 12.00 uur vaart er ieder uur een praam met daarop een gids langs verschillende projecten die vanuit Het Friese Merenproject zijn gerealiseerd.
Het volledige programma staat op www.friesemeren.nl.

Het werk gaat door
Sinds 2000 heeft provincie Fryslân samen met ondernemers, Friese gemeenten, Wetterskip Fryslân, Recreatieschap De Marrekrite en branche- en natuurorganisaties flink geïnvesteerd in de Friese watersport. Hoewel Het Friese Merenproject stopt, zijn nog niet alle projecten afgerond. Zo gaat het werk door in Leeuwarden, Franeker, Joure, Harlingen en Stavoren. Ook langs de Turfroute gebeurt nog veel om deze populaire vaarroute beter toegankelijk te maken voor watersporters. Zo blijft de provincie ervoor zorgen dat inwoners en toeristen zoveel mogelijk kunnen genieten van al het moois dat Fryslân te bieden heeft.

Eén dag vakantie op het water staat gelijk aan twee dagen vakantie op land

Yachts for You!

Om met onze boten te varen is geen vaarbewijs nodig! 
Geen vaarervaring?
Leer varen bij de start van uw huurperiode en ontdek ons land vanaf het water!

Uw reservering is leeg