Het lijkt rustig in de haven: overwinteren

Geplaatst op: 10 november 2015 12:18
2015-11-10 12:18:00

10-11-2015: Het vaarseizoen is voorbij en het jaarlijks onderhoud is gaande.

De foto's hieronder geven een impressie van de werkzaamheden.
Het lijkt rustig in de haven: de parkeerplaats is leeg en een deel van de vloot ligt, na winterklaar te zijn gemaakt, gereed voor het jaarlijks groot onderhoud.
De huur en verhuur gaat gewoon door en er zijn reeds vele weken in 2016 verhuurd: https://www.yachts4u.nl/de-jachten/totaaloverzicht-2016
De foto's van de gasten die mee hebben gedaan aan onze fotowedstrijd worden nu beoordeeld en eind van deze maand worden de winnaars bekendgemaakt.
Ook wordt dagelijks gewerkt aan het actueel houden van onze websites.

Een boot, de Vesta, is van top tot teen geschilderd. De boot staat nog in de hal in afwachting van de levering en installatie van nieuwe ramen voor de buiten stuurstand. Als die geïnstalleerd zijn dan kan de boot winterklaar gemaakt worden en weer het water in afwachting van maart 2016, de start van het nieuwe vaarseizoen.

Er is vanaf gisteren hard gewerkt aan het voorbereiden van het schilderen van de  motorboot Carla. Volgens planning zal de boot morgen worden geschilderd, donderdag is tijd uitgetrokken voor het drogen van de verf waarna vrijdag alle losgemaakte spullen weer geïnstalleerd worden. Daarna vindt er een "bootwissel" plaats: de Carla gaat uit de hal richting haar ligplaats in haven en de Lilian gaat de hal in.

Motorboot de Lilian ligt nu nog in de haven zonder motor. Deze is enkele dagen terug uit het motorruim gehaald voor een algehele refit. De foto's hieronder geven een indruk van hoe dat gebeurd is.

Alle boten worden winterklaar gemaakt en onderdelen die jaarlijks onderhouden moeten worden, worden gedemonteerd. Op het jacht Elisa is bijvoorbeeld de keerkoppeling verwijderd, naar een specialistisch bedrijf voor onderhoud gebracht. Op de foto is de demontage te zien. Inmiddels is de keerkoppeling terug. Vandaag wordt het weer in de boot gemonteerd.

Maar er vindt niet alleen het jaarlijks onderhoud aan de techniek plaats. Alle electronische spullen worden uit / van de boten gehaald en gaan samen met de matrassen, zitkussens en kussens de verwarmde opslag in: "overwinteren'.
Tegelijk wordt ook gewerkt aan het schoonmaken van de motorruimen. Van de meeste boten is, na het winterklaar maken, het motorruim reeds schoongemaakt; er volgen nog enkele. Op de foto, helemaal onder rechts, zijn motorboten de Gerda en de Lilian te zien vlakbij de pomp waarmee, na de schoonmaak, het water uit het ruim wordt gepompt.

Klik op de foto's hieronder voor een vergroting en meer informatie:

Eén dag vakantie op het water staat gelijk aan twee dagen vakantie op land

Yachts for You!

Om met onze boten te varen is geen vaarbewijs nodig! 
Geen vaarervaring?
Leer varen bij de start van uw huurperiode en ontdek ons land vanaf het water!

Uw reservering is leeg