Het nieuwe jaar 2016: Happy New Year

Geplaatst op: 31 december 2015 10:00
2015-12-31 10:00:00

31-12-2015: Wij wensen u en de uwen een gelukkig, zeer voorspoedig en vooral gezond nieuwjaar toe!

(onderaan deze pagina: een kijkje achter de schermen)

2015
Het nieuwe jaar, het elfde jaar dat wij boten verhuren en het 8e jaar dat wij dat als bedrijf doen.
Wij zien terug op een jaar waarover wij niet ontevreden zijn. Integendeel. We hebben goed verhuurd en zijn daar onze gasten zeer dankbaar voor. 
Het was elke vrijdag en maandag weer een plezier om u in de haven te ontmoeten en de boot aan u over te dragen omdat uw vakantie begon of de boot terug te nemen omdat de vakantie erop zat. Steeds opnieuw vrolijke en blije mensen en dat doet je als verhuurder goed.
Natuurlijk gingen er ook zaken minder goed. Een storing was niet altijd te vermijden en die paar uur dat er op een boot niet gevaren kan worden zijn er t.o.v. de vele honderden uren die al onze boten tezamen varen een klein percentage. Maar dat is natuurlijk de verkeerde manier om ernaar te kijken. Want u zal maar net de persoon zijn die met uw crew die paar uur niet kan varen.....

Een traantje weggepikt
Natuurlijk hebben er zich ook zaken voorgedaan waarbij het huilen ons nader stond dan het lachen en twee keer zelf zo erg dat we letterlijk een traantje moesten wegpikken. Zeker omdat we van onze boten houden.
Van een van de boten voer men onder een te lage vaste brug door en werd de gehele opbouw eraf gevaren. Van satellietantenne, tot aan alle vensters, de beugel en verder alles wat niet van staal was er aan toe. Binnen een uur na vertrek was dat einde vakantie.....
Met een andere boot werd kennelijk door ondiep water gevaren, raakte de hele koeling verstopt en moest de hele motor eruit om vervolgens geheel gereviseerd te worden.
Dat doet pijn, maar elk nadeel heb z'n voordeel want bij de ene boot zijn alle vensters, beugel, satelliet antenne en verder alles wat ervan afgevaren is vernieuwd en de motor van de andere boot is nu geheel gereviseerd en weer als nieuw. "Part of the game" zouden de Amerikanen zeggen. Het hoort er allemaal bij.

Het zijn toch u: onze gasten
Maar het zijn toch de positieve, mooie dingen die je als verhuurder van de jachten echt bij blijven.
De vrolijke gasten, de tevreden gasten, de mooie recensies op Facebook of in de gastenboeken, de prachtige vakantie foto's die we mochten ontvangen en de gasten die al zo vaak bij ons gehuurd hebben dat het "one big family" lijkt.
Onze gasten bedanken wij voor het feit dat zij onze gasten wilden zijn: dank u wel!!!

Uitbreiding van de vloot
De Lucia kwam bij ons in 2015 in de vaart. 
De Evita in 2015 gekocht om per 2016 bij ons in de verhuur te gaan ging vervroegd, dus reeds het afgelopen jaar onverwacht vroeg, de verhuur in. Dat laatste moest wel vanwege de eerdere genoemde problemen met 2 van onze motorboten. Maar het positieve is toch een uitbreiding van de vloot in 2015 met nog 2 boten en nu dus een vloot van 11 jachten.

6 nieuwe websites
Een hele belangrijke stap het afgelopen jaar was ook het overgaan naar door jonge professionals gebouwde nieuwe websites. 
Dat proces in gang zetten en tot een goed einde brengen: vooral dat eerste kostte ons best veel moeite.
Wij zijn ons bedrijf begonnen met zelf gebouwde websites waarbij wij in staat waren de meest gedetailleerde code zelf te benaderen, te schrijven, te wijzigen en anderszins te onderhouden. Dat uit handen geven en slechts in staat zijn de content, dus de teksten, foto's en video's, te beheren was voor ons een forse stap.
Maar elk bedrijf kent verschillende fasen en de overgang van de bouw- naar de beheersfase moesten wij dus ook voor wat de websites betreft zetten.
En achteraf viel het allemaal mee en hebben we te doen met zulke flexibele bouwers die enkele uren na een door ons gedaan verzoek wijzigingen in de code kunnen aanbrengen. Maar niet dat alleen: we kregen 3 prachtige desktop sites die ook op andere apparaten (smartphones, tabs, etc) goed getoond worden en 3 mobiele sites: 6 nieuwe sites!

Onze leveranciers
Dank zijn wij ook verschuldigd aan onze leveranciers zoals de werf van de 3-sprong, Siccema service, Ctech, rmf, Oenema Spar supermarkt en alle anderen.

Onze medewerkers
"Last but not least", (zeker niet, integendeel!!) een vaste crew van medewerkers die ons al meerdere jaren bijstaan om onze gasten en toekomstige gasten van dienst te zijn. Wij zijn ook deze collega's heel dankbaar dat ze bij ons bleven en zich inzetten voor een hogere kwaliteit van dienstverlening. 
Wij zien onze collega's zich verder professionaliseren, zien dat zij meer en vaker eigen initiatief tonen, met vele voorstellen komen die we in 9 van de 10 gevallen 1 op 1 overnemen. Mooi om te zien. Dank, heel veel dank daarvoor!!!

De toekomst
2016 wordt van de 8 jaren dat we bestaan naast het jaar van oprichting het belangrijkste jaar. Wij gaan zaken voorbereiden (blijft vooralsnog een verrassing) die in 2017 hun beslag moeten krijgen. Zaken die zullen leiden tot een bredere dienstverlening aan onze gasten en toekomstige gasten.
Maar ook aan boord gaan er zich zaken wijzigen waardoor, ook voor de degenen die vaker bij ons gehuurd hebben, de volgende vakantie een verrassing wordt. 
Wij moesten lachen toen wij de reactie van een buitenlandse gast en hun crew lazen: "Nicht auf Ihren „Lorbeeren“ ausruhen: immer wieder Veränderungen bzw. Verbesserungen" (niet op jullie lauweren rusten, altijd weer veranderingen / verbeteringen). 
Het zijn dat soort reacties die ons alert houden, ons goed doen en ons aanmoedigen steeds verder te gaan.

Hartelijk dank uit de grond van ons hart.
Song Chen
Directeur

Eén dag vakantie op het water staat gelijk aan twee dagen vakantie op land

Yachts for You!

Om met onze boten te varen is geen vaarbewijs nodig! 
Geen vaarervaring?
Leer varen bij de start van uw huurperiode en ontdek ons land vanaf het water!

Uw reservering is leeg