Per 1 juli 2018 nieuwe HISWA voorwaarden

Geplaatst op: 29 juni 2018 12:48
2018-06-29 12:48:00

29-6-2018: Een langer dan verwachte onderhandelingstermijn.

Vanaf 1 juli 2018 zijn nieuwe "HISWA Algemene Voorwaarden huur en verhuur van vaartuigen" van kracht.

De HISWA leden, hierover maanden terug erbij betrokken, werden op dinsdag 26 juni per nieuwsbrief geinformeerd dat "na een langer dan verwacht onderhandelingstermijn" de nieuwe voorwaarden beschikbaar waren.

Verplicht te gebruiken
Als HISWA lid zijn wij verplicht de nieuwe voorwaarden te hanteren en hebben de afgelopen dagen dan ook intensief contact gehad met onze branchorganisatie. De vertaalde versie van de voorwaarden waren nog niet beschikbaar en vandaag, vrijdag 29 juni, 2 dagen voordat wij verplicht de voorwaarden moeten hanteren, werd ons de Duitstalige vertaling toegezonden.
Alhoewel in de voorwaarden de datum waarop deze bij de rechtbank te Amsterdam zijn gedeponeerd en het nummer waaronder dat is gebeurd niet in de tekst zijn verwerkt zijn de voorwaarden - zo informeerde ons de brancheorganisatie- wel rechtsgeldig. Immers wel al gedeponeerd.

Goed voorbereid
Er is dus een langdurig, intensief en goed proces gevolgd om tot de nieuwe voorwaarden te komen. De HISWA leden zijn erbij betrokken en de HISWA heeft over de condities onderhandeld met de Consumentenbond en de ANWB in het kader van de Coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg van de Sociaal-Economische Raad (SER).
De oude voorwaarden uit 2011 blijven van kracht voor alle contracten die voor 1 juli 2018 zijn afgesloten, ook als er een boot gehuurd is gedurende een periode in 2019 of daarna. Onze aanvullende voorwaarden, zoals genoemd in artikel 15 van zowel de oude als de nieuwe HISWA voorwaarden, veranderen niet per 1 juli 2018.
En u weet het: een boot huurt u altijd bij een HISWA-bedrijf: zorgeloos varen met garanties!

@HISWAVereniging

Yachts4U hanteert de HISWA verhuur voorwaarden: wel zo eerlijk

Vanaf 1 juli 2018 zijn nieuwe HISWA Algemene Voorwaarden huur en verhuur van vaartuigen van kracht.

Eén dag vakantie op het water staat gelijk aan twee dagen vakantie op land

Yachts for You!

Om met onze boten te varen is geen vaarbewijs nodig! 
Geen vaarervaring?
Leer varen bij de start van uw huurperiode en ontdek ons land vanaf het water!

Uw reservering is leeg