De laatste loodjes wegen weer het zwaarst

Geplaatst op: 16 maart 2019 09:00
2019-03-16 09:00:00

16-3-2019: Van alle boten is het jaarlijks technisch onderhoud inmiddels afgerond.

Foto’s
Op de foto’s hieronder ziet u 

  • de keuring van de brandblussers, 
  • de Elisa op één van de werven in Friesland op weg terug naar onze vertrekhaven en
  • het onderhoud aan de karretjes waarmee onze gasten hun spullen van de hun auto naar de gehuurde boot vice versa vervoeren.

Accu’s en techniek aan boord
Sommige boten hebben een refitt ondergaan en voor weer andere boten (zie voorgaande nieuwsberichten in deze rubriek over de Carla en de Reina) is de productie van nieuwe tenten afgerond. Deze tenten zijn geheel afsluitbaar en overkappen het gehele achterdek waardoor tot 's avonds laat vanaf het dek van de omgeving kan worden genoten.
Ook de technische installaties, waaronder hek- en boegschroeven, hydraulische installaties, schroefassen en motoren van de boten zijn onderhouden. Alle boten zijn voorzien van nieuwe accu’s.

De grote schoonmaak
Op 12 maart is gestart met de grote schoonmaak zowel binnen als buiten. Dat is een klus, zeker bij de harde wind, maar wel één die geklaard moet worden. 

Alles weer transporteren, plaatsen en installeren
Na de schoonmaak is de herinrichting van de boten aan de orde en worden alle spullen die voor de winter uit de boten zijn gehaald weer geplaatst en geïnstalleerd. Denkt u hierbij aan de koffiezet apparaten maar ook de tv's en de matrassen, kussens, zitkussens en gordijnen. Ook die laatsten hebben de grote jaarlijkse schoonmaak doorstaan.
Deze spullen worden voor de winter uit de boot gehaald niet alleen voor een stuk "groot onderhoud" maar ook ter bescherming tegen winterse omstandigheden.

In de hal: jaarlijkse keuring brandblussers
In de werkhal zijn alle boten de afgelopen maanden geschilderd. Nu wordt daar nog gewerkt aan het onderhoud van de karretjes waarmee onze gasten voor vertrek hun spullen van de auto naar de boten brengen en -na terugkeer- van de boten naar de auto.
De karretjes worden gerepareerd waar nodig en aan alle kanten van nieuwe stickers (zie één van de foto’s bij dit bericht) voorzien.
Maar ook de jaarlijkse(!) keuring, het jaarlijks onderhoud en waar nodig vervanging van de meer dan 50 brandblussers van de boten is opgepakt.
Veiligheid staat bij ons op nummer 1.

Al met al: de laatste loodjes wegen het zwaarst.
Maar wel heel leuk want niet alleen kijken wij terug op een arbeidsintensieve winter, veel meer dan dat verheugen wij ons op de ontmoeting met onze gasten in 2019.

Eén dag vakantie op het water staat gelijk aan twee dagen vakantie op land

Yachts for You!

Om met onze boten te varen is geen vaarbewijs nodig! 
Geen vaarervaring?
Leer varen bij de start van uw huurperiode en ontdek ons land vanaf het water!

Uw reservering is leeg