Van 120 km per uur naar 9 km per uur

Geplaatst op: 30 december 2022 11:19
2022-12-30 11:19:00

30-12-2022: Met de auto bent u binnen 5 minuten in het centrum van Heerenveen.

Op 18 december werd bekend dat wij onze boten vanaf maart 2023 verhuren vanuit de haven aan de Wetterwille in Heerenveen.
De haven is met de auto aan de Wetterwille 35 in Heerenveen bereikbaar en met de boot via het Hearenfeanster Kanaal (Heerenveense kanaal). Het kanaal werd in de zeventiger jaren gegraven. 

Veiligheid
De haven wordt, met de vele gratis aan een geasfalteerde binnenweg liggende parkeerplaatsen, goed onderhouden en heeft een representatieve uitstraling. De steigers zijn breed en dus veilig. Maar natuurlijk is opletten in de buurt van water altijd geboden.

Vlakbij afmeren en er aan boord overnachten
Varend richting Overijssel gaat het kanaal over in de o zo mooie Engelenvaart. Een smal vaarwater met aan beide wallen boten aangemeerd. Langzaam varen dus en genieten van de mooie uitzichten. Of zelf afmeren en er overnachten.
Met de auto bent u binnen 5 minuten in het centrum van Heerenveen met een grote variatie aan restaurants.

Naar Akkrum
Varend richting de Friese meren vaart men langs het dorp Vegelinsoord met een kleine jachthaven en verder over It Deel naar bijvoorbeeld het grotere Akkrum met een groot aantal ligplaatsen. Een mooie stad voor een eerste overnachting. 

Acclimatiseren
Het Heerenveense kanaal biedt volop gelegenheid met de boot vertrouwd te raken: terwijl u van de weidse uitzichten geniet vaart u op dit rustige vaarwater zonder dat er bij een brug gemanoeuvreerd moet worden. Geen bruggen dus.
Dé manier om geleidelijk van het drukke leven en de maximale snelheid van 100/120 kilometer per uur met de auto “te acclimatiseren”.

Eén dag vakantie op het water staat gelijk aan twee dagen vakantie op land

Yachts for You!

Om met onze boten te varen is geen vaarbewijs nodig! 
Geen vaarervaring?
Leer varen bij de start van uw huurperiode en ontdek ons land vanaf het water!

Uw reservering is leeg