Het wordt mooier en mooier in de haven

Geplaatst op: 10 maart 2023 07:07
2023-03-10 07:07:00

10-3-2022: De omgeving van waaruit wij onze boten verhuren wordt opgeknapt.

(zie foto's onder het bericht)
Inderdaad: de omgeving van waaruit wij onze boten vanaf eind van deze maand gaan verhuren, in jachthaven De Welle in Friesland, wordt steeds mooier.
Inmiddels is, vlak voor de steiger waar onze boten liggen, de omgeving -we noemen het- "geasfalteerd".
Ook is er ruimte gecreëerd voor een 2-tal zitjes met parasol waar eventueel kan worden gewacht als men er al is en wij nog niet klaar zijn met de voorbereidingen. U kent dat misschien wel van een eerdere hotel-vakantie: het hotel laat weten dat men vanaf bijvoorbeeld 16:00 uur over een kamer kan beschikken maar we zijn er al om 14:00 uur want "wie weet is de kamer al beschikbaar".....
In de directe omgeving zijn er ook extra parkeerplekken gerealiseerd zodat onze gasten hun auto vlakbij de steiger kunnen parkeren. Ook is de electra van de steiger geheel vernieuwd.

Nieuwe dieselpomp
Omdat er meerdere yachtcharters vanuit deze jachthaven opereren heeft het havenbestuur besloten een nieuwe dieselpomp te plaatsen. Tot nu toe was er 1 dieselpomp met een relatief korte slang en kon aan de steiger 1 boot liggen.
Het aftanken kostte, zeker op sommige wisseldagen, relatief veel tijd. Boot afmeren, voltanken, boot los waarna een volgende boot kon afmeren. Dus kostte het tijd om  de tank van iedere boot te vullen en vervolgens kostte het manoeuvreren van de volgende boot ook tijd.
De nieuwe voorzieningen houden in dat er een nieuwe, moderne pomp wordt geïnstalleerd met 2 slangen van 30 meter. Ook wordt de aanlegsteiger bij de pomp gemoderniseerd waardoor er 2 boten tegelijk volgetankt kunnen worden.
Dit moet leiden tot het efficiënt voltanken van de boten van de verschillende verhuurders en de ligplaatshouders in de haven.

Bewegwijzering
In de haven laat het havenbestuur ook de bewegwijzering moderniseren met nu ook de route naar de Yachts4U aanlegsteiger. Een nieuwe "Doe Het Zelf"(DHZ) verwarmde loods, die momenteel in de afrondende fase verkeert, biedt aan zowel de particuliere ligplaatshouders en aan aan de Yachtcharters de mogelijkheid om op een ARBO-verantwoorde wijze het onderhoud aan de boten te verrichten.

Foto's geven een indruk van de werkzaamheden
(Klik op de foto's voor een vergroting)

Eén dag vakantie op het water staat gelijk aan twee dagen vakantie op land

Yachts for You!

Om met onze boten te varen is geen vaarbewijs nodig! 
Geen vaarervaring?
Leer varen bij de start van uw huurperiode en ontdek ons land vanaf het water!

Uw reservering is leeg