Gezien op Facebook: geweldige boot

Geplaatst op: 7 augustus 2023 07:30
2023-08-07 07:30:00

7-8-2023: Op onze Facebook pagina lazen we over een "geweldige boot".

We zien het bijna iedere wisseldag: vader die een boot bij ons heeft gehuurd en met zijn echtgenote en de kinderen gaat varen. Pa is (of voelt zich) de kapitein en de rest van het gezin de crew waarbij de kinderen als matrozen fungeren. 
Zij mogen zo nu en dan het roer bedienen en helpen bij het aanmeren en afmeren van de boot, het tanken van water, het bedienen van de ankerlier, het aansluiten op de walstroom en zo verder.

We stoppen misschien met huren
Nadat we een reactie van een gast die 4 achtereenvolgende jaren een boot bij ons gehuurd had plaatsten op Facebook reageerde weer een andere gast met "Geweldige boot".
De ene gast huurde 4 jaar telkens de boot Sofia en het is dus die boot die, door een andere gast, als "geweldige boot" werd aangemerkt.
En dat doet je als verhuurder van boten goed: gasten die terugkeren en gasten die enthousiast reageren.

Uit het gastenboek
Overigens vonden we hetgeen de heer en mevrouw v.d. Berg in het gastenboek schreven zeer lezenswaardig. Want de essentie van hun bijdrage was dat zij "misschien voor de laatste keer de boot huurden". 
Waarom? De reden was, zo valt in de gastenreactie te lezen, dat de kinderen groot worden.

Dat is het leven
En dat zette ons aan het denken over de fasering van een mensenleven. Fasen die velen van ons (niet iedereen) doorlopen: waaronder ook het vormen van een gezin met ook kinderen. De baby, het kind, de puber en zo verder.
En het is vaak in de puberteit dat de kinderen hun eigen weg (willen) kiezen en niet meer met pa en ma op vakantie willen. Neen, samen met vrienden en vriendinnen erop uit trekken. Dat wil "de puberende mens".

En pa en ma?
Ja, ook voor hen gaat het leven verder. Er verandert wat: ze moeten met z'n tweeën verder. 
En tja, dan kan het dat er voor een andere vakantie gekozen wordt.
Geen vakantie meer met de boot. Geen of minder matrozen...

En huren vader en moeder toch weer een boot: gelukkig komen de kinderen, maar dan met hun partner, een of twee dagen mee varen. Want dat gebeurt ook zoals in het reisverslag van de heer en mevrouw Feenstra valt te lezen. Bij hun kwamen "2 lichtmatrozen" op bezoek.

Eén dag vakantie op het water staat gelijk aan twee dagen vakantie op land

Yachts for You!

Om met onze boten te varen is geen vaarbewijs nodig! 
Geen vaarervaring?
Leer varen bij de start van uw huurperiode en ontdek ons land vanaf het water!

Uw reservering is leeg