En ja hoor, het is weer voorbij die mooie zomer

Geplaatst op: 23 oktober 2023 12:57
2023-10-23 12:57:00

23-10-2023: Het vaarseizoen is bijna voorbij: het groot onderhoud begint.

Zie ook de foto's bij dit artikel

Het was 1973 toen Gerard Cox het mooie lied "Het is weer voorbij die mooie zomer, die zomer die begon zowat in mei" uitbracht. De zomer 2023 is reeds lang voorbij maar nu is ook het vaarseizoen 2023 bijna voorbij.
Bijna want er vertrekken nog 4 boten de komende weken en dan beginnen de maanden waarbij het jaarlijks onderhoud van de vloot aan de orde is.

Winter = drukte
Het lijkt, voor de buitenstaander, dat het vaarseizoen de drukste maanden zijn voor een yachtcharter. Maar het zijn de wintermaanden dat er elke dag, de gehele dag aan de boten wordt gewerkt.
Wij zijn reeds begonnen met het jaarlijks onderhoud van de boten die niet meer vertrekken. De tenten over het achterdek worden verwijderd en extra goed schoongemaakt. Ze gaan vervolgens de verwarmde opslag in. Maar ook tijdens de wintermaanden zijn de boten voorzien van een tent. Een veel kleinere wintertent ter bescherming.
Het water wordt uit de watertank gehaald en alle waterleidingen worden met luchtdruk leeg gespoten. Zouden we dat niet doen en het wordt heel koud dan zet het water in de leidingen uit met als gevolg dat die leidingen kapot vriezen.
Maar niet alleen aan de tenten en de waterleidingen wordt gewerkt. Ook de motoren worden onderhouden. Alle olie wordt ververst, alle filters worden vervangen en de motor en alle afsluiters (de leidingen die in verbinding staan met het water) worden voorzien van antivries.

De zomer die begon zo wat in mei
Alles is erop gericht om de boten weer op en top te hebben voor het vaarseizoen 2024, dat niet in mei maar reeds in maart 2024 begint.

Eén dag vakantie op het water staat gelijk aan twee dagen vakantie op land

Yachts for You!

Om met onze boten te varen is geen vaarbewijs nodig! 
Geen vaarervaring?
Leer varen bij de start van uw huurperiode en ontdek ons land vanaf het water!

Uw reservering is leeg