Toename in soorten en aantal vakanties

Geplaatst op: 22 februari 2024 14:00
2024-02-22 14:00:00

22-2-2024: Bezuinigen op vakanties: dat doen we alleen als het echt moet.

Vakantie belangrijk
Onlangs was in het nieuws dat de consument pas als het echt niet anders kan bezuinigt op vakanties. Hard werken en uitrusten tijdens de vakanties: een goede balans! Wel wijst onderzoek uit dat net iets minder dan 50% van de toeristen zegt hun vakantieplannnen aan te passen vawege de steeds stijgende prijzen voor de verschillende basisbehoeften.
Nu nog ervoor kiezen om voltijds te gaan werken en we kunnen in ons land het tekort aan medewerkers voor een deel achter ons laten. En wie weet misschien ook minder hard tegen die (alsmaar) stijgende prijzen aanhikken. Wel makkelijker gezegd dan gedaan want men kiest natuurlijk niet zonder reden voor een parttime baan. En terecht want de inflatie.....

Duitsland
Ook in ons buurland Duitsland is een stijging van het aantal vakanties  te zien. 2,4 keer wordt gekozen voor een "korte" vakantie en 1,3 keer voor een "lange" vakantie. Als lange vakantie wordt een verblijf van minmaal 5 dagen gedefinieert. Nederland neemt op de lijst van de meest favoriete bestemmingen van onze buurlanders een mooie tweede plaats in merkte het NBTC (Nederlands bureau voor toerisme en congressen) op. Een mooi doel voor de toeristische sector in ons land: ervoor zorgen dat "Holland" de eerste keus wordt.

Vaarvakantie
Wij merken, kijkend naar het aantal personen dat een boot bij ons huurt, dat vaarvakanties onverminded populair zijn. Met een percentage van ruim boven de 50% aan terugkerende gasten zijn wij hier natuurlijk zeer erkentelijk voor.
Dat daarbij de klantvriendelijkheid van onze medewerkers maar ook de investeringen in het up-to-date houden van de boten een rol speelt, is ons bekend. De vele positieve handgeschreven reacties op onze website van meer dan 10 jaar spreken voor zich. Natuurlijk is er weleens kritiek te lezen tussen de vele positieve reacties maar dat zijn de momenten dat we nog meer dan normaal ons realiseren dat we onze best moeten blijven doen. Niet voor niets dat we regelmatig herhalen: "wij zijn een lerende organisatie". En dat is in een sterk veranderende wereld met o.a. nieuwe morele en andere positieve waarden zeer van belang. Veel van wat vroeger als "normaal" werd gezien wordt nu terecht niet meer geaccepteerd!

Een dank u wel
Een dank u wel aan alle gasten die bij ons huren is nu, enkele weken voor aanvang van het vaarseizoen 2024, beslist op z'n plaats: Dank u wel dat u voor ons kiest. De komende weken nog de laatste puntjes op i en op 22 maart vertekken de eerste 4 boten (aantal kan toenemen) op 25 maart gevolgd door de volgende 11.
 

Eén dag vakantie op het water staat gelijk aan twee dagen vakantie op land

Yachts for You!

Om met onze boten te varen is geen vaarbewijs nodig! 
Geen vaarervaring?
Leer varen bij de start van uw huurperiode en ontdek ons land vanaf het water!

Uw reservering is leeg