Gezelligheid kent geen grenzen in Akkrum

"Yachts4U: waar elk moment een onvergetelijke ervaring is"

Een boot huren en naar Akkrum varen

Het Akkrum van toen
Het watersportdorp Akkrum kende 2 reuzen: Manke Meine en Kromme Knilles. Harde werkers die, wat nu heet de Boarn, groeven. De bewoners uit de directe omgeving keken met open mond naar het werk van Kromme en Manke.

Helaas duurde die samenwerking niet lang. De beide reuzen waren niet tevreden over het resultaat van elkaars werk. Meine werd boos toen Kromme “Ach krom dat werk van jou” riep. De boeren die door de wind “Akkrom” hoorden in plaats van “Ach krom” vonden “Akkrom” een mooie naam en in de loop der tijd werd “Akkrom” “Akkrum” de naam die tot vandaag de dag in de boeken staat vermeld.

Twee reuzen: gelooft u ons niet?

Gelooft u ons niet?
Vaar er met een van onze boten naartoe en u ziet er direct een monument dat betrekking heeft op hetgeen zo’n 1500 jaar geleden gebeurde. En nog overtuigender: “Reuzedei” (reuzendag, dag van de reuzen) wordt vanaf 2010 ieder jaar in Akkrum gevierd. Dat zouden de ondernemers die deze dag van de duurzaamheid bedachten toch niet doen als het verhaal van Manke Meine en Kromme Knilles slechts een prozaverhaal was dat van mond tot mond in de loop der eeuwen is verteld. Of toch wel en is “Reuzedei” slechts een commercieel gebeuren?

Ideaal gelegen niet ver van onze thuishaven

Op zo’n 15 kilometer van onze thuishaven ligt het stadje Akkrum. U vaart er via de Hearresleat en de rivier De Boarn bruggenvrij naar toe. 
Kiest u ervoor om aan het begin van uw huurperiode direct de haven te verlaten dan kan u in het haventje van het dorp Vegelinsoord overnachten. Vegelinsoord ligt halverwege tussen de haven en Akkrum. Bezoek er het dorpshuis en leer de bewoners kennen.
Kiest u ervoor nog wat langer te varen dan is Akkrum een ideale stad om er uw eerste nacht door te brengen. In een klein uurtje bent u er.
Er is een haven waar u de door u gehuurde boot aan de walstroom kan aansluiten voor het opladen van de accugroepen.

Vertrokken vanuit onze thuishaven
Vertrokken vanuit onze thuishaven

Een vrolijk dorp

Met verschillende events met de vele muziekgroepen, die er vooral gedurende de zomermaanden optreden, is een dagje Akkrum mogelijk iets voor u.
Geniet tijdens een wandeling van de markten, kerken met hun unieke uitstraling en van de verschillende historische gebouwen. Om er een paar te noemen: het Stadhuis, het Coopersburg mausoleum uit het begin van de vorige eeuw, het museum De Waag, een oud handelsgebouw en nog meer. 
Streekproducten kopen is zeker de moeite waard.
Bent u avontuurlijk van aard? Huur een sup en ga suppen.

Het mooie Akkrum
Het mooie Akkrum

Gezelligheid kent geen grenzen

’s Avonds kent het dorp een levendig uitgangsleven met verschillende restaurants waar u van lokale en internationale keukens kan genieten.
Uw eerste nacht in Akkrum doorbrengen: een goed begin van uw weekendje, midweek, week of langer aan boord.
Doen!!

Vaart u mee?

Bij ons bent U dé VIP! Bij ons bent U dé VIP! Bij ons bent U dé VIP! Bij ons bent U dé VIP! Bij ons bent U dé VIP!

Bootstour in eigen land

"Kom daar waar u met auto of fiets niet komen kan."
Yachtcharter Yachts4U in Holland

Yachts4U

Bekijk ook eens deze pagina's:

Eén dag vakantie op het water staat gelijk aan twee dagen vakantie op land

Yachts for You!

Om met onze boten te varen is geen vaarbewijs nodig! 
Geen vaarervaring?
Leer varen bij de start van uw huurperiode en ontdek ons land vanaf het water!

Uw reservering is leeg