Zou de stad Bloksluis moeten heten?

"Ervaar de magie van een zonsondergang vanaf het dek van een boot van Yachts4U"

Boot charteren en naar Blokzijl varen

Zou de stad misschien Bloksluis moeten heten? Want "zijl" betekent sluis.

Met de boot vanuit onze thuishaven varen naar Blokzijl in Overijssel: u vaart met uw crew naar een mooie haven omgeven door verscheidene historische gebouwen in het centrum van de stad. Zou de stad misschien Bloksluis moeten heten? Want Zijl betekent sluis.

Molenwal
Molenwal

Schutten

Om er te komen zal u door de sluis moeten. Goed bekend zijn met hoe zich te gedragen in een sluis is zeker noodzakelijk. Want zelf als u goed bent "in sluizen" realiseert u zich nog 2 zaken:
  • dat anderen die samen met u de sluis in gaan mogelijk niet zo ervaren zijn als u. Laat uw crew dus met fenders in de hand klaar staan om een aanvaring te voorkomen. Communiceren kan ook uitdagend zijn vanwege schippers uit binnen- en buitenland die elkaar niet altijd goed verstaan. Blijf rustig, vriendelijk en toon geen irritatie maar concentreer u op samen veilig de sluis doorkomen.
     
  • direct naast de sluis is het bekende restaurant "Sluiszicht" met een prachtig buitenterras waar vaak velen zich verkneukelen om hetgeen in de sluis aan capriolen te zien is. Vaak onervaren schippers die een boot konden huren zonder praktische ervaring.

Op YouTube zijn verschillende video's te vinden.

Gezelligheid op het water
Gezelligheid op het water
Met de boot de sluis in varen
Met de boot de sluis in varen
Welkom in Blokzijl
Welkom in Blokzijl
Het is druk in de sluis
Het is druk in de sluis

Uit de sluis de haven in

Bent u eenmaal door de sluis dan geniet u van het centrum van deze zo'n 1000 jaar geleden gestichte vestigingsstad en van grachten die uit die tijd dateren.  
Het gehele gebied rondom de haven mag zich verheugen op de aandacht van Monumentenzorg hetgeen garant staat voor nog decennia aan plezier.

Fiets- en wandel routes
Als u bij ons een boot huurt, neem uw fietsen en wandelschoenen mee. Omdat Blokzijl niet ver van het natuurgebied De Weerribben ligt zijn fiets- en wandeltochten gedurende de 1 of 2 dagen die u er met uw huurboot verblijft zeker de moeite waard. Er zijn verschillende bedrijven die sloepen verhuren in de omgeving waarmee u mooie vaartochten onder lage bruggen door kan maken.

Het centrum van Blokzijl
Het centrum van Blokzijl
Beeld van Kaatje in Blokzijl
Beeld van Kaatje in Blokzijl

Wat biedt Blokzijl aan u als toerist?

Blokzijl is een typisch Nederlandse stad met dus een beschermd stadscentrum en de gotische Sint Clementskerk met de markante torens, het oude kanon hystorische koopmanshuizen, het Stadhuis, de Waag en het museum als bezienswaardigheden. Twee dagen met uw boot in de haven verblijven: zeker doen!

Abendessen

Terug op uw huurboot na een enerverende dag vol verrassingen en na een verfrissende douche genieten van de culinaire geneugten van de Blokzijlse horeca. Vraag om de kaart met regionale en lokale gerechten en laat het diner u goed smaken. Misschien als toetje bij de koffie van "Blokzijler brok" genieten?

Zangeres Kaatje Janssen
Twee eeuwen geleden had Blokzijl een beroemde zangeres, Kaatje Janssen. 
Het moet gezellig zijn geweest, want Kaatje heeft zeker ooit gezongen in het restaurant "Kaatje bij de Sluis". (1 Michelinster). Maar dat weten we niet zeker.
Lekker eten met de prachtige stem van Kaatje op de achtergrond... Wat wil je nog meer in de 17e eeuw?

Eten en drinken met zangeres Kaatje op de achtergrond
Eten en drinken met zangeres Kaatje op de achtergrond

Vaart u mee?

Bij ons bent U dé VIP! Bij ons bent U dé VIP! Bij ons bent U dé VIP! Bij ons bent U dé VIP! Bij ons bent U dé VIP!

Bootstour in eigen land

"Kom daar waar u met auto of fiets niet komen kan."
Yachtcharter Yachts4U in Holland

Yachts4U

Bekijk ook eens deze pagina's:

Eén dag vakantie op het water staat gelijk aan twee dagen vakantie op land

Yachts for You!

Om met onze boten te varen is geen vaarbewijs nodig! 
Geen vaarervaring?
Leer varen bij de start van uw huurperiode en ontdek ons land vanaf het water!

Uw reservering is leeg